Santanyí
Santanyí disposarà de 21,6 milions d’euros de pressupost per al 2018
Llorenç Galmés:Els dos darrers exercicis hem fet les coses bé en matèria econòmica.
ajsantanyi.net 12/12/2017 - 17:19:51

Santanyí disposarà de 21,6 milions d’euros de pressupost per al 2018

Llorenç Galmés: “Els dos darrers exercicis hem fet les coses bé en matèria econòmica, el que ens permetrà acabar la legislatura executant projectes de gran importància per a Santanyí”

A la sessió plenària del proper dijous 14 de desembre, l’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí tirarà endavant els comptes per al 2018, que superaran els 21,6 milions d’euros de pressupost, això suposa un augment de 700.000 respecte als números del 2017. L’increment al total del pressupost arriba tot i que està inclosa una davallada d’un 5% a l’Impost de Béns Immobles, i s’ha aconseguit eixugar per complet el deute, per entrar al nou any sense càrregues.

Per al 2018 l’Ajuntament de Santanyí vol encaminar el pressupost a continuar millorant el dia a dia dels seus ciutadans. Per això, algunes de les partides on més augmenta el pressupost són les de Serveis Socials, Salut, Igualtat i Gent Gran, a través de les quals es podran fer importants inversions en infraestructures. També augmentarà la despesa en Esports per millorar instal·lacions i crear-ne de noves. Un altre departament que veurà un increment en la seva assignació serà el de Turisme, un dels apartats més importants per l’economia del municipi. Als darrers temps, Santanyí ha estat un dels municipis on més s’ha apostat per promocionar i organitzar actes culturals, i és per això que la Regidoria de Cultura tornarà a disposar d’una destacada part del pressupost. El departament de Joventut també seguirà impulsant polítiques per estar al costat dels més joves amb ajuts per a estudiants i per a incorporar-se al món laboral, a més de continuar amb les activitats d’esbarjo i entreteniment per als més petits.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, també destaca que el pressupost de l’any que ve “serà uns dels més importants de la història del poble en despesa social. Hem fet els pressuposts pensant en les necessitats dels nostres veïnats i millorant el seu dia a dia. Els departaments de Seguretat Ciutadana, Salut, Serveis Socials i Igualtat, tindran un pressupost de 2,6 milions d’euros, el que permetrà tirar endavant diferents projectes. Hem arribat a aquesta situació perquè els darrers dos anys hem fet un esforç econòmic per sanejar els comptes, el que ens permetrà executar projectes a cada un dels 13 nuclis de població del nostre municipi.” Galmés ha ressaltat: “El 2018 serà un any d’inversions gràcies a la planificació dels darrers 12 mesos, que a més de la inversió, ens han permès encetar l’exercici sense deute amb els bancs i amb una important davallada en la contribució per als pròxims 2 anys”.

Entre els projectes destacats hi ha la construcció d’un nou centre de dia a Cala d’Or, la restauració del Convent de s’Alqueria Blanca o l’adquisició d’un vehicle elèctric.

 

Reciente
Visto
Comentado