Manacor
Les obres de l’electrificació del tren avancen a la nova subestació de Manacor i es preveu que aquest estiu ja arribin trens elèctrics
La batlessa, Catalina Riera, ha acompanyat el conseller Marc Pons a la visita d’obres que han fet juntament amb els tècnics responsables del projecte.
manacor.org 19/02/2018 - 17:31:49

Les obres de l’electrificació del tren avancen a la nova subestació de Manacor i es preveu que aquest estiu ja arribin trens elèctrics

La batlessa, Catalina Riera, ha acompanyat el conseller Marc Pons a la visita d’obres que han fet juntament amb els tècnics responsables del projecte.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, juntament amb el regidor de Mobilitat, Mateu Juan, ha acompanyat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, a la visita de les obres d’electrificació del tren i la nova subestació de Manacor. També hi han assistit la regidora de Manacor, Núria Hinojosa; el director general de Mobilitat, Jaume Mateu; el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Mateu Capellà, així com el batle de Sant Joan, Francesc Mestre; i els responsables tècnics de les obres. Durant la visita des de la conselleria han explicat que “les obres d’electrificació del tren s’han executat en més del 40% i està previst que a final del mes de juliol els primers trens elèctrics ja circulin per aquestes vies”, ha concretat el conseller de Territori, Maric Pons.

Des de Manacor defensam un transport públic que estigui a l’alçada del que mereixen els ciutadans de Manacor i els de tota la comarca; crec que aquest tren ho serà”, ha explicat la batlessa de Manacor. “Voldria que aquesta fos la primera passa del camí que mos ha de dur a comptar amb un transport públic eficient i estratègic per al desenvolupament del Llevant de Mallorca”, ha afegit Catalina Riera. Per part seva el conseller Marc Pons ha declarat que el tren serà el primer transport íntegrament elèctric. “La nostra aposta és anar electrificant els diferents sistemes de transport: des del públic per carretera al vehicle privat”. El conseller de Territori, Energia i Mobilitat ha afirmat que ara s’està treballant en “dissenyar una millor gestió dels horaris, per tal que els usuaris de tren de Sa Pobla i Manacor puguin tenir una millora de les freqüències que acabarà repercutint en la reducció del preu final del bitllet”.

La visita a la subestació de Manacor ha servit per explicar que “les obres consisteixen en la construcció de quatre subestacions, en la canalització del cablejat seguint el recorregut de la via, en la instal·lació dels suports de les catenàries i la instal·lació de fibra òptica“, han concretat els tècnics. Tots aquests treballs s’executen al mateix temps i de moment la subestació de Manacor és la més avançada de totes les del projecte. Les subestacions són “l’aparell que converteix corrent de mitja tensió en corrent contínua de 1.200 volts que donarà electricitat a la catenària i al tren“, han explicat durant la visita.

I és que dia 7 de febrer passat varen començar les obres de canalització de cables entre Inca i Manacor i el tram Enllaç-Sineu està canalitzat en un 95%, igual que el tram Sineu-Sant Joan. Entre Sant Joan i Petra s’ha executat en un 50% i, en el cas de Petra-Manacor, l’execució és del 38%.

Pel que fa a les catenàries, que són les línies aèries d’alimentació elèctrica per als trens, s’està treballant entre s’Enllaç, Sineu i Petra. S’han fonamentat amb formigó 274 estructures de suport de les catenàries, que suposen el 28% del total. A més, ja s’ha instal·lat la fibra òptica entre Enllaç i Sineu per a la transmissió d’informació a la central de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM). Les obres suposen una inversió de 40 milions d’euros aportats al 50% entre la Comunitat Autònoma i els fons europeus FEDER.


Reciente
Visto
Comentado