El 29 de juny serà el torn de l'Orquestra de Cambra de Mallorca
El pròxim dissabte 8 de juny arranca, al claustre de Sant Domingo, el Cicle de Música clàssica d'Inca «Inclàssic» 100 concerts realitzats per més de 5.000 estudiants
A les 19 hores els 5.000 músics interpretaran a la vegada la cançó "Fins que arribi l'alba" en honor als padrins de l'esdeveniment d'aquesta 9a edició: Els Catarres.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 05/06/2019 - 08:09:00
El 22 de juny, el guanyador del Premi Art Jove 2018, Magí Garcías, oferirà un concert de peces contemporànies. Aquesta actuació parteix del compromís amb els joves, i com a resultat de la col·laboració.

El cicle de música Inclàssic fa una aposta pels joves compositors i intèrprets de Mallorca. El pròxim dissabte 8 de juny arranca, al claustre de Sant Domingo, el Cicle de Música clàssica d'Inca «Inclàssic». Es tracta d'un festival que, durant el mes de juny, oferirà una programació vol facilitar l'apropament de diferents tendències musicals, a la població d'Inca, amb oferta de grups de diversitat instrumental, així com d'estils i procedència.

El tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez, la regidora delegada del Conservatori municipal, Maria Antònia Sancho i el director de l'ens musical, Marcel·lí Minaya, han presentat els concerts que es podran gaudir durant el mes de juny. «A aquesta edició hem fet una clara aposta per donar a conèixer la feina dels joves dins els mons de la composició i la interpretació a la nostra illa», ha expressat Rodríguez.

El cicle de concerts donarà el sus amb «Simfònic». Els alumnes de l'Escola Municipal de Música Antoni Torrandell d'Inca participaran d'aquest festival, a la vuitena edició, de manera simultània amb altres 100 concerts realitzats per més de 5.000 estudiants d'escoles de música a 100 racons de Catalunya i Balears. A les 19 hores els 5.000 músics interpretaran a la vegada la cançó "Fins que arribi l'alba" en honor als padrins de l'esdeveniment d'aquesta 9a edició: Els Catarres.

El dia 15 de juny, Inca acollirà la presentació del Projecte Ulysses; un projecte musical liderat per Antoni Bujosa i Joseph Bartz, mallorquí i nord-americà que han ajuntat la seva inspiració per a signar noves partitures i creacions musicals. En aquesta ocasió ens mostren el seu projecte musical amb una formació amb diferents instrumentistes, professors del Conservatori Municipal d'Inca Antoni Torrandell, i que col·laboren amb aquest projecte de primer nivell.

El 22 de juny, el guanyador del Premi Art Jove 2018, Magí Garcías, oferirà un concert de peces contemporànies. Aquesta actuació parteix del compromís amb els joves, i com a resultat de la col·laboració amb l'Insititut de la joventut i el seu programa Art Jove. El 29 de juny serà el torn de l'Orquestra de Cambra de Mallorca amb la direcció de Bernat Quetglas. Es tracta d'una actuació que va molt en la línia del festival, ja que la formació és una ajuda a aquells solistes més brillants que surten de l'illa per a donar-se a conèixer a casa seva. Molt sovint, actuar com a solista és tot un repte per als més joves.

Finalment el claustre de Sant Domingo i el Casal de Cultura acolliran la semifinal d'Art Jove; el concurs que des del Govern, dóna una oportunitat que els joves músics mostrin el seu nivell concursant amb altres músics, i des del Festival Inclàssic es vol donar l'oportunitat que els guanyadors participin en l'edició de l'any següent, i així, puguin conèixer i viure un festival que cada any es troba més consolidat i vol donar oportunitat als joves talents. Els objectius d'aquest festival, són l'apropament musical i afavorir la difusió musical, de diferents èpoques i autors, mitjançant la música instrumental, la música de cambra, la música orquestral i la música vocal i la música coral.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado