ÈXIT DE LA RECOLLIDA PORTA A PORTA A SON MACIÀ I PORTO CRISTO
En primer lloc s’ha valorat el Porta a Porta iniciat a Son Macià i sa Torre de Porto Cristo que s’ha considerat un èxit, Llodrà ha confirmat que s’ha aconseguit reduir el rebuig fins a representar el 18.3% del total de residus
Finalment, s’ha explicat que el departament de Medi Ambient ha obert un nou web per tal d’esclarir qualsevol dubte respecte dels canvis en la recollida de residus; és la següent: www.residusmanacor.cat.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/11/2019 - 11:30:00
Sebastià Llodrà, i el tècnic Antoni Pascual, han fet un repàs de les passes donades per part de la regidoria i del full de ruta a curt i mitjà termini. En primer lloc, s’ha valorat el Porta a Porta.

ÈXIT DE LA RECOLLIDA PORTA A PORTA. El departament de Medi Ambient fa balanç de l’acció en neteja i recollida de residus en un “exercici de transparència” . Aquest dimarts, el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, i el tècnic Antoni Pascual, han fet un repàs de les passes donades per part de la regidoria i del full de ruta a curt i mitjà termini. En primer lloc, s’ha valorat el Porta a Porta iniciat a Son Macià i sa Torre de Porto Cristo, que s’ha considerat un èxit.

Pascual ha exposat que es van dur a terme reunions prèvies per tal d’informar els veïns del nou model, els quals van rebre els materials necessaris per a dur-lo a terme, i que s’han establert educadors ambientals per tal de conscienciar i resoldre dubtes. A més, ha explicat que la posada en marxa d’aquest sistema ha dut a la lògica retirada dels contenidors de rebuig i recollida selectiva, que ja no han esdevingut necessaris.

Porta a Port fins a representar el 18.3% del total de residus – dades del 2019 fins al mes d’octubre –, quan el 2018, a tot el municipi de Manacor, representà el 87%.

Per altra banda, i abans d’explicar els resultats, ha volgut explicar que podem dividir els residus entre els que reporten ingressos – contenidors groc, blau i verd –, els que no en reporten però tampoc en costen i que a més permeten generar biogàs i compost – residus orgànics – i els que reporten despeses – contenidor gris (rebuig). Des d’aquest punt de vista, Llodrà ha confirmat que s’ha aconseguit reduir el rebuig a les zones on s’aplica el Porta a Port fins a representar el 18.3% del total de residus – dades del 2019 fins al mes d’octubre –, quan el 2018, a tot el municipi de Manacor, representà el 87%.

En segon lloc, s’ha explicat la incorporació de quatre persones al departament, una destinada a “instal·lacions” i tres a exercir d’“informadors ambientals”. Aquestes darreres, tenen dins les seves funcions detectar voluminosos disposats de manera incorrecta o abandonats i etiquetar-lo amb un adhesiu que especifica “Algú no ho ha fet bé” i el telèfon gratuït de recollida; això, en el marc de la campanya contra voluminosos “Així no!”. A més, Llodrà ha exposat que ja arriben les primeres sancions per part de la policia, per abandonament de voluminosos però també relacionades amb animals – excrements o animals amollats.

En tercer lloc, la situació en termes de neteja. El departament ha explicat que durant els darrers quatre mesos s’han realitzat una quarantena de controls de qualitat mensuals en la neteja viària per tal de detectar les deficiències del servei. En concret, s’han aplicat fins a 2.8871 € de sanció a l’empresa: 8.642 € al juliol, 7.958 € a l’agost, 8.786 € al setembre i 3.485 € a l’octubre. En aquest sentit, Llodrà ha volgut deixar clar que l’Ajuntament hi està a damunt i que es fa un adequat seguiment del contracte de neteja.

En quart lloc, Llodrà i Pascual han volgut fer repàs de les fites marcades. Per un costat, l’inci del Porta a Porta marcat pel primer d’octubre a Son Macià i sa Torre de Porto Cristo. Per l’altre, l’establiment per al desembre d’enguany la recollida orgànica a Porto Cristo i s’Illot. Per un altre, l’establiment d’una deixalleria mòbil – per residus especials com bombetes, oli, piles i petits electrodomèstics – per a tot el municipi, dins el gener del 2020. I finalment, el desig d’establir el Porta a Porta al centre Porto Cristo, també dins el gener del 2020. Finalment, s’ha explicat que el departament de Medi Ambient ha obert un nou web per tal d’esclarir qualsevol dubte respecte dels canvis en la recollida de residus; és la següent: www.residusmanacor.cat.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


3
1
Propietària de ca
Jaja sa Torre de P.Cristo i Son Macià ... ja veurem els resultats per tot Manacor amb la gent que circula per aquí
Nati
vaya afán de protagonismo que tiene Llodra, este servicio lo dejó preparado el pp
Dúo sacapuntas
Vaya dúo sacapuntas. Manacor ni recicla ni reciclará.