EUIB
EUIB IMPULSA UNS ACORDS DE MINIMS ASSOLIT SOBRE EL DECRET DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA
Després de que el vot d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) forces la tramitació parlamentària del decret de reactivació econòmica-
prensaeuib 14/07/2020 - 15:02:01
EUIB IMPULSA UNS ACORDS DE MINIMS ASSOLIT SOBRE EL DECRET DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA (8/2020)
 
 Després de que el vot d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) forces la tramitació parlamentària del decret de reactivació econòmica (denominat per EUIB com "Decretazo") valorem com acord de mínims les mesures consensuades.

El diputat d'EUIB emmarcat dins el grup parlamentari d'Unides Podem ha estat treballant de valent presentant un total de 39 esmenes de les que 20 seran presentades pel grup parlamentari del que formem part després d'un acord amb els nostres socis així com un acord parcial amb la resta de l'equip de Govern i la majoria progressista. Amb l'objectiu de suprimir i/o atenuar els aspectes més lesius del decret. 

Entre les esmenes presentades les més importants són:

1. La  rebaixa al 10% d'edificabilitat dels establiments turístics que podrà ser modificada pels diferents consells insulars (amb un màxim del 15% i un mínim del 0%). 

2. Exigim que la negociació amb els sindicats sigui obligatòria, en diferents àmbits (teletreball, desplaçaments forçosos que contemplava el Govern així com la contractació interins), des d'Esquerra Unida no permetrem que es puguin produir canvis de caràcter laboral sense un diàleg amb la representació dels treballadors. (articles 11, 21 i 22)

3. Dota'm d'eines a la inspecció turística a través esmenes d'addició, considerant el lloguer vacacional com una activitat, i per tant promourem i defensarem que es puguin fins i tot precintar davant incompliments. Defensant així el dret a l'habitatge i emmarcant el lloguer vacacional com una activitat turística.

4. Limitem els efectes de les Declaracions Responsables del Govern, fent obligatori que hagin de passar per un informe previ, a realitzar davant l'ajuntament pertinent. 

5. Farem que els nens de menys de 15 anys no computin com a plaça turística fins el desembre del 2021. Mantenint a partir del 2022 la legislació existent. 

6. Proposem al debat parlamentari mantenir el temps actual d'exposició pública dels projectes d'ampliació o de construcció de noves carreteres, evitant la reducció a 20 dies que estava proposant el Govern.

7. Farem que els ajuntaments regulin la reconversió de la planta hotelera obsoleta, posant especial èmfasi a la reconversió a vivendes que  hauran de ser destinades a habitatges de lloguer social.

Amb aquestes aportacions entenem que el decret 8/2020 és menys lessiu ponsat al centre de la planificació urbana i econòmica als ajuntaments, defensam el paper dels sindicats de classe com eina de defensa dels treballadors així com limitem certs privilegis als grans hotelers així com minvem l’agressió ambiental i territorial que això suposava.
 

Davant aquestes mesures, el decret segueix sent negatiu pel conjunt de les Illes Balears per tant seguirem treballant sense descans per modificar els aspectes més lesius d'aquest decret de reactivació econòmica (8/2020), sense renunciar a cap proposta o plantejament polític de la nostra formació, ja que entenem que aquest acord és un acord de mínims i aspirem a la major modificació del text possible. Apostant per l’enteniment de la majoria progressista i evitant així les permanents temptacions del Govern de pactar amb la dreta.
 
 
Reciente
Visto
Comentado