STEI Intersindical
L’STEI Intersindical demana que es paralitzin les ofertes públiques d’ocupació que deriven de l’Icetazo
El sindicat convoca per a demà vaga a totes les administracions en defensa de l’estabilitat de les persones que estan en abús de temporalitat.
stei.cat 27/10/2021 - 16:59:27

L’STEI Intersindical demana que es paralitzin les ofertes públiques d’ocupació que deriven de l’Icetazo

El sindicat convoca per a demà vaga a totes les administracions en defensa de l’estabilitat de les persones que estan en abús de temporalitat

A la sessió de divendres de la Mesa Sectorial d’Educació, l’STEI Intersindical demanarà a Martí March que aturi la convocatòria de 1.700 llocs de feina fins que la llei d’estabilitat estatal no determini una solució a l’abús de temporalitat L’STEI Intersindical (amb el suport de la Confederació Intersindical) convoca per a demà 28 d’octubre una vaga a totes les administracions públiques durant tota la jornada per la consolidació del personal interí de les administracions. A les administracions de les Illes Balears hi fan feina com a interines en frau de llei més de 15.000 persones, que acumulen anys de feina sense que (en moltes ocasions) els llocs que ocupen hagin sortit mai a oferta pública d'ocupació.

La responsabilitat és de les administracions que han fet contractes i nomenaments en frau de llei, però també de les lleis de pressuposts de l'Estat, que any rere any han posat restriccions a les ofertes públiques, i han condemnat milers de persones a la precarietat.

El projecte de llei que es tramita ara a les Corts Generals i que substituirà el Reial decret llei conegut com a Icetazo pot posar punt a tot això. El sindicat propi de les Illes Balears demana que aquesta llei desplegui el sistema de concurs de mèrits previst als articles 61.6 i 61.7 de l’EBEP. Ara és el moment de fer pressió perquè es resolgui per la via política una situació d’abús de temporalitat que els tribunals europeus han denunciat.

En atenció a aquesta problemàtica, l’STEI Intersindical demana que, de moment s’aturin totes les ofertes públiques d’ocupació de totes les administracions.

El proper divendres demanarà a la Mesa Sectorial d’Educació que no s’aprovin les ofertes d’ocupació per als anys 2022, 2023 i 2024: que no es convoquin oposicions mentre el projecte de llei d’interinitats no determini una solució a l’abús de temporalitat. De la mateixa manera, abans de l’estiu va demanar això mateix al Consell de Mallorca i l’IMAS.

 

Reciente
Visto
Comentado