El PI
Melià: “El Govern aposta per una economia subvencionada i no per la generació de riquesa”
El portaveu ha criticat que després de vuit anys de Govern Armengol s’han fet moltes promeses, molts anuncis, però pocs fets s’han concretat i materialitzat
elpi.com 04/10/2022 - 15:56:00

Melià: “El Govern aposta per una economia subvencionada i no per la generació de riquesa”

El portaveu ha criticat que després de vuit anys de Govern Armengol s’han fet moltes promeses, molts anuncis, però pocs fets s’han concretat i materialitzat

El portaveu d’EL PI PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS,al Parlament,Josep Melià, ha comparegut en la roda de premsa posterior al debat de política general on ha valorat amb preocupació la filosofia del Govern de les Illes Balears, consistent en una economia basada en ajuts i subvencions. “L’economia de les Illes Balears es basa en empreses, autònoms i gent que posa en marxa activitats econòmiques. No té recorregut a mitjà i llarg termini el que proposa Armengol: una economia subvencionada, dirigida i planificada des del Govern de les Illes Balears”.

Melià ha criticat que després de vuit anys de Govern Armengol s’han fet moltes promeses, molts anuncis, però pocs fets s’han concretat i materialitzat. “Al dia d’avui és més difícil accedir a un habitatge que fa vuit anys, en vuit anys no s’ha fet cap metre nou de xarxa ferroviària, no ha guanyat pes en l’economia illenca la innovació, el desenvolupament i la investigació. Promeses moltes, però realitats zero”.

Així mateix, Melià ha declarat que el Pi aposta per eliminar la moratòria de places turístiques per no cronificar la planta turística. “S’ha de permetre l’intercanvi de places sense cap creixement, la mesura del 2x1 és pur fum, només afecta una petitíssima part de les places”, en aquest mateix sentit, el portaveu ha reclamat potenciar el canvi d’ús a través de la iniciativa privada i no com ha anunciat la presidenta pressupostant 10 milions per adquirir establiments turístics i de baixa qualitat. “Si ens pensam que transformarem el nostre model turístic amb aquesta quantia anam arreglats. S’ha d’incentivar el canvi d’ús per reconvertir hotels obsolets en habitatges, edificis administratius, centres de salut, entre d’altres”.

Amb tot, el portaveu ha reclamat baixar l’eufòria amb relació a l’anunci de Sánchez sobre el règim especial. “El REB fiscal no existeix, hi ha una promesa que en els pressupostos generals pel 2023 hi haurà dues mesures fiscals que creim que van en el bon camí, ara bé, això no és un règim especial ambiciós ni complet i de llarg recorregut, independentment que s’aprovin o no els pressupostos”.

 

Reciente
Visto
Comentado