A continuació, en acabar l’eucaristia s’ha realitzat l’amollada de coloms
Inca celebra Sant Abdon i Sant Senén, coincidint amb aquesta data tan assenyalada, s’ha obert ja al públic la plaça Mallorca, després de dos anys d’obres
A més a més, s’han esmenat també totes les deficiències que tenia aquesta plaça amb la millora del paviment, la impermeabilització i l'eliminació de les lluernes que suposaven els canvis de cota.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 30/07/2021 - 02:46:00
El projecte de reforma d’aquest espai tan emblemàtic d’Inca ha suposat una inversió de 2,2 milions d’euros, dels quals 500.000 euros han estat aportats pel Consorci de la Borsa d’Allotjament Turístics.

Inca celebra Sant Abdon i Sant Senén. Coincidint amb aquesta data tan assenyalada, s’ha obert ja al públic la plaça Mallorca, després de dos anys d’obres. . La finalitat de la reforma és que aquest espai tan emblemàtic de la ciutat recuperi el seu dinamisme i polivalència. Inca celebra avui el dia dels seus patrons Sant Abdon i Sant Senén.

Així doncs, com marca la tradició, l’església de Santa Maria la Major ha acollit la concelebració de l’eucaristia presidida per fra Jaume Puigserver Capellà. Durant la missa, s’ha dut a terme també el ball de l’Oferta de la mà de la Revetlla d’Inca. A continuació, en acabar l’eucaristia s’ha realitzat l’amollada de coloms amb l’acompanyament musical de la Unió Musical Inquera.

Juntament amb tot això, un altre dels punts importants per l'Ajuntament han sigut els materials. S'ha escollit una tipologia que tengui una durada llarga i un senzill manteniment.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears, Josep Marí, són algunes de les autoritats que han participat d’aquest acte. També hi han estats presents altres membres del consistori municipal, representants dels cossos de seguretat i alguns exbatles d’Inca, entre altres.

Coincidint amb aquesta data tan assenyalada, s’ha obert oficialment al públic ja la plaça Mallorca, després d’aproximadament dos anys d’obres. El projecte de reforma d’aquest espai tan emblemàtic d’Inca ha suposat una inversió de 2,2 milions d’euros, dels quals 500.000 euros han estat aportats pel Consorci de la Borsa d’Allotjament Turístics.

«Aquest és un dels projectes més emblemàtics de la legislatura. La nostra prioritat ha estat intentar que la plaça recuperi la seva activitat i polivalència. Volem que sigui un lloc que la gent se'l faci seu», explica Moreno.

D’aquesta manera, la finalitat de les obres era reconfigurar l’espai i potenciar la seva integració amb l’entorn, augmentant la relació entre els nivells convertint el mur que abans hi havia en unes grades. A més a més, s’han esmenat també totes les deficiències que tenia aquesta plaça amb la millora del paviment, la impermeabilització i l'eliminació de les lluernes que suposaven els canvis de cota.

Així mateix, s’han creat també, espais d’ombres i descans, zones d’oci amb jocs infantils i mòduls per fer exercici, fet que augmentarà la interactuació dels inquers i visitants amb la nova plaça. Juntament amb tot això, un altre dels punts importants per l'Ajuntament han sigut els materials. S'ha escollit una tipologia que tengui una durada llarga i un senzill manteniment.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado