Però també i per primer cop, el documental dona veu a familiars descendents
Manacor: OCB es complau en convidar-vos a la projecció de Nosaltres, els vencedors, al qual hi participen fins a deu historiadors i especialistes en memòria històrica (29 de novembre a les 20:00)
Historiadors i especialistes en Memòria Històrica indaguen sobre la identitat i els actes d’aquells que participaren en el cop d’Estat del 36 a Mallorca i la posterior repressió.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 24/11/2021 - 08:30:00
18 de juliol de 1936 i en la repressió posterior. Personatges que durant la llarga dictadura franquista varen rebre honors i prebendes, apareixen ara amb el seu vertader rostre, marcat per la història recuperada.

L'Obra Cultural Balear es complau en convidar-vos a la projecció de Nosaltres, els vencedors, al qual hi participen fins a deu historiadors i especialistes en memòria històrica i familiars descendents dels personatges que varen rebre honors durant la dictadura. La projecció tendrà lloc el dilluns dia 29 de novembre a les 20:00, a la sala La Fornal de Manacor i serà presentat per l'investigador i periodista Antoni Tugores.

Sinopsi. Historiadors i especialistes en Memòria Històrica indaguen sobre la identitat i els actes d’aquells que participaren en el cop d’Estat del 36 a Mallorca i la posterior repressió.

La projecció tendrà lloc el dilluns dia 29 de novembre a les 20:00, a la sala La Fornal de Manacor i serà presentat per l'investigador i periodista Antoni Tugores.

Per primera vegada s’indaga sobre la identitat, personalitat, accions i fets d’aquells que directament ordenaren o participaren en el cop d’Estat del 18 de juliol de 1936 i en la repressió posterior. Personatges que durant la llarga dictadura franquista varen rebre honors i prebendes, apareixen ara amb el seu vertader rostre, marcat per la història recuperada.

Però també i per primer cop, el documental dona veu a familiars descendents d’aquells protagonistes de la repressió, encarant-se voluntàriament amb la càmera, per a donar testimoni de records personals o per a relatar el dolorós descobriment de les desconegudes accions delictives dels seus parents, llargament ocultades.

D’alguna manera Nosaltres, els vencedors tanca el cercle iniciat per Nosaltres, els vençuts, el documental que per primer pic a les Illes Balears donà veu a les víctimes de la repressió franquista. Aquestes produccions han estat realitzades per Pere Salom, d’ampla trajectòria com a documentalista, i escrits i dirigits pel també documentalista i periodista Antoni M. Thomas i Andreu. N'Antoni M. Thomas i Andreu és periodista, escriptor, director de teatre i de documentals cinematogràfics.

Director i guionista dels documentals:

NOSALTRES ELS VENÇUTS. Testimonis de la Guerra civil a Mallorca (1936-1939). Premi Rescat, de l’Associació catalana per a la recuperació del patrimoni cinematogràfic.

CÀNTIC, (2007) Estrenat en el Festival de Música de Valldemossa.

LA IMATGE CREMADA,(co-direcció i guió) sobre el pioner del Cinema a les Balears. (2008).

ELS XUETES, Crònica dels jueus conversos de Mallorca). Coproducció d’IB3-TV i Salom Produccions. (2012).

1229, EL ROSTRE OCULT. Coproducció de IB3-TV i Salom Produccions. (2018).

NOSALTRES ELS VENCEDORS. Coproducció IB3-TV i Salom Estudi (2020).

Premi Miquel Àngel Riera de Novel·la Breu, amb la novel·la “Júlia i altres memòries”, publicada en la col. Tià de La Real. 1998. Premi Teatre Principal de Textos Dramàtics amb l’obra “Aute de fe”, publicada per El Gall, Editors .2003, Finalista Premi de Teatre Ciutat de Granollers, amb l’obra “Mary Anne Walkley, escenes d’una tragèdia anglesa”, publicada per Editorial Moll, col. Illes d’Or. 1987 Premi Projectes Escènics de l’Ajuntament de Palma amb la posada en escena de l’obra Jacques i el seu Amo, de Milan Kundera, estrenada a l’Auditòrium de Palma. 1987

Amb la companyia La Lluna de Teatre (ac), ha dirigit muntatges teatrals d’obres d’autors de l’àmbit de la nostra cultura com Pere Capellà, Santiago Rusiñol, Llorenç Moyà o Joan Guasp, així si com d’autors de l’escena europea como Evgueni Schwartz, Niccolo Maquiavelo, Bibbiena, Milan Kundera, Eugène Ionesco, Thomas Bernhard, Samuel Beckett, Slawomir Mrozek, George Tabori, Dario Fo, Tankred Dorst, Werner Schwab, Anton Txèkhov, Alexander Pushkin, Peter Weiss, o Giorgio Gaber

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Bel
Que pesadez, ya está bien de muertos de hace 100 años