El projecte d’envasos retornables d’Agromart.
El Consell treu a licitació les obres de millora d’un nou carril bici de 4,5 km a la carretera Ses Salines - Colònia de Sant Jordi; i el CIM subvenciona el projecte d’envasos retornables d’Agromart
Iván Sevillano, han visitat Ses Salines per presentar al batle Juan Rodríguez i els regidors municipals la versió definitiva del projecte. ​​​​​​Mobilitat i Infraestructures treu a licitació les obres de millora i execució
AGENCIA MANACORNOTICIAS 29/09/2022 - 06:12:00
Catalina Cladera ha afirmat que “és un projecte molt esperat, molt reivindicat i molt necessari i per això celebran que avui ja podem donar la notícia que la millora de la carretera serà aviat una realitat”.

Mobilitat i Infraestructures treu a licitació les obres de millora i execució d’un nou carril bici de 4,5 km a la carretera Ses Salines - Colònia de Sant Jordi. La millora de la carretera, tan reclamada pels veïns i veïnes del municipi durant anys, no només consistirà en la renovació de tot el ferm, sinó també en la inclusió d'un ambiciós carril bici que unirà tots dos nuclis.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, han visitat Ses Salines per presentar al batle Juan Rodríguez i els regidors municipals la versió definitiva del projecte. ​​​​​​Mobilitat i Infraestructures treu a licitació les obres de millora i execució d’un nou carril bici de 4,5 km a la carretera Ses Salines - Colònia de Sant Jordi. Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha explicat que "aquest projecte, que es demanava des de fa més de quinze anys, era primordial perquè es tracta d'una infraestructura que s'ha quedat obsoleta des del punt de vista de la seguretat viària.

El projecte que va presentar Agromart pel qual ha rebut la subvenció de 20.000 € té com a objectiu eliminar el plàstic a les botigues i utilitzar de cada vegada més envasos de vidre, reutilitzables i sostenibles

En els darrers anys hi ha hagut molts d’accidents i ara, amb aquesta actuació, el que volem fer és resoldre tots els problemes d’accidentalitat. Però no només farem això, sinó que aprofitaren per impulsar la mobilitat sostenible executant un nou carril bici de més 4,5 km, que es convertirà en un dels més llargs de tota l’illa”.

Per la seva banda, la presidenta Catalina Cladera ha afirmat que “és un projecte molt esperat, molt reivindicat i molt necessari i per això celebran que avui ja podem donar la notícia que la millora de la carretera serà aviat una realitat”. “Invertirem quasi sis milions d’euros a un projecte integral, que millorarà tota la via, que serà més segura per a tothom, conductors, ciclistes i vianants”.

En aquesta carretera, que s’utilitza per als trajectes d’accés a la població de Colònia de Sant Jordi i Ses Salines, s'ha apreciat un considerable augment del trànsit en els darrers anys. A més, el també augment progressiu de la demanda ciclista en la zona, fa d’aquest tram un lloc perillós al combinar gran nombre de bicicletes amb una configuració de plataforma viària sense vorals.

Per aquest motiu, es fa necessària una actuació per aconseguir restablir les condicions de seguretat viària i comoditat dels usuaris de la carretera, mitjançant la modificació del traçat en dues corbes i perfil longitudinal en dos trams. També està prevista una petita ampliació per la part dreta sentit Colònia de Sant Jordi, per dotar d’un carril bici i per a vianants, separat de la calçada amb una barrera de seguretat de fusta. Es farà pel costat dret per tal de minimitzar les afectacions a les finques i accessos.

Les intervencions d'adequació de la carretera Ma-6100 contemplen:

• Un reforç de ferm complet de 4,9km, al llarg de tota la via, des del pk 8+300 al pk 13+200. Des del carrer Marina Gran fins al carrer Na Mercadal.

• La dotació d’un carril bici de més de 4,5km. de longitud i 3m. d'amplada, pel trànsit de bicicletes i vianants, separats de la carretera per una barrera mixta de fusta, aconseguint així una completa seguretat per als usuaris.

• La millora puntual de dues corbes per tal de dotar-les de més seguretat.

• La millora de rasant a altres dos indrets per afavorir la visibilitat.

• Al Pk 8+560 es construirà una illeta central, per tal de reduir la velocitat.

• Adequació de vorals i cunetes, i condicionament de la xarxa de drenatge en ambdós costats de la plataforma, sempre que ho requereixi, amb tub perforat i recobert amb tela geotèxtil per tal de garantir una correcta evacuació de l’aigua d’escorrentia, millorant el nivell de seguretat general i també en el cas de sortides de la calçada.

• A la rotonda ubicada a la intersecció de la Ma-6100 i la Ma-6040 es disposa d’enllumenat amb fanals de 12 m, que es restituiran per canviar les actuals de vapor de sodi, per unes de llum LED de baix consum. Tot seguint la política del Departament per ser cada vegada més sostenible.


El Consell de Mallorca subvenciona el projecte d’envasos retornables d’Agromart. La consellera de Medi Ambient, Aurora Ribot: «a la nostra illa, hi ha un teixit econòmic capaç de reduir els residus que genera i, per tant, pot ser circular» La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Residus, Juan Carrasco, han visitat avui la botiga d’Agromart de Manacor i s’han reunit amb Apol·lònia Figuera, Rafael Figuera i Tomeu Lliteras, socis administradors i propietaris d’Agromart Balear. Agromart és una de les empreses beneficiàries de la primera línia de subvencions d’economia circular del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient per millorar la problemàtica ambiental, reduir la petjada ecològica i minimitzar la generació de residus.

El projecte que va presentar Agromart pel qual ha rebut la subvenció de 20.000 € té com a objectiu eliminar el plàstic a les botigues i utilitzar de cada vegada més envasos de vidre, reutilitzables i sostenibles, perquè agafin importància dins el seu sistema comercial. Concretament, els productes com la fruita seca, la fruita deshidratada, els llegums aniran envasats dins pots de vidre.

L’envàs un cop utilitzat es torna al magatzem, on se sotmet a un procés sanitari per poder tornar a entrar en circulació. Es torna a omplir i el producte es posa en venda. Quan el client torni els envasos a la botiga li tornaran 10 cèntims per cada envàs. L’objectiu d’Agromart és el 2024 arribar a un 95 % d’envasos sostenibles dins els seus comerços i, per això, treballen en aquesta tasca de conscienciació i consolidació, perquè els clients tornin els envasos i introduir-los dins aquest procés circular.

La consellera de Medi Ambient, Aurora Ribot ha recordat que «hem de tenir clar que, a mitjà termini, Mallorca serà circular o no serà i, per això, ens enfoquem a promoure subvencions com aquesta. Volem destacar també que, a la nostra illa, hi ha un teixit econòmic capaç de reduir els residus que genera i, per tant, pot ser circular».

«Iniciatives com la presentada per Agromart ens acosten a un paradigma nou de l’economia circular, que ens permet incrementar l’eficiència en la utilització dels recursos i la no generació de residus. Gràcies a la bona rebuda, el departament convocarà una altra línia de subvencions», ha explicat Ribot.

El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha detallat que «amb aquesta subvenció volem fer front a la problemàtica ambiental millorant la reducció de la petjada ecològica i minimitzant la generació de residus. Amb aquesta ajuda fomentem la reutilització d'envasos de vidre eliminant del mercat l'ús dels plàstics».

Per la seva banda, Xisco Martí, director general d’Agromart, ha destacat que «des de la direcció d’Agromart estam molt contents, agraïts i orgullosos de formar part d’aquest projecte i d’haver rebut aquesta subvenció, ja que podrem adquirir pots i els podrem introduir dins l’economia circular. Una cosa molt important per a nosaltres és beneficiar el client que ens torni el pot amb una quantitat. Nosaltres farem els pots nets i els tornem a omplir de fruita seca o de llavors».

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado