Línia Verda, durant el darrer any s'ha notificat 600 incidències
Inca: Durant la Setmana Europea de la Mobilitat els tècnics de la Policia Local proposen canvis a l'ordenança de trànsit per recollir noves realitats
Per aquesta raó, des de l'àrea de Policia Local s'han fet una sèrie de propostes de modificació de l'ordenança municipal de circulació amb el propòsit d'adequar-la a noves realitats o necessitats.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/09/2018 - 08:15:00
«Totes les mesures són actuacions que s'han de consensuar amb altres tècnics de l'Ajuntament, però suposen donar passes que poden tenir conseqüències molts positives a llarg termini».

Durant la Setmana Europea de la Mobilitat els tècnics de la Policia Local proposen canvis a l'ordenança de trànsit per recollir noves realitats. Des de l'Ajuntament d'Inca s'ha proposat com a objectiu que durant la Setmana Europea de la Mobilitat es produeixi un debat sobre els sistemes de transport i el trànsit de la ciutat. Per aquesta raó, des de l'àrea de Policia Local s'han fet una sèrie de propostes de modificació de l'ordenança municipal de circulació amb el propòsit d'adequar-la a noves realitats o necessitats de la ciutadania.

Antonia Triguero, regidora de Mobilitat, acompanyada del Cap de Policia, Pep Cañete i de l'oficial de Trànsit, Carlos Caballero, han explicat les aportacions que podrien incorporar. La premissa principal pels tècnics és guanyar amb agilitat i potenciar sistemes alternatius que beneficiïn el conjunt de la ciutat. «Totes les mesures són actuacions que s'han de consensuar amb altres tècnics de l'Ajuntament, però suposen donar passes que poden tenir conseqüències molts positives a llarg termini», ha explicat Triguero.

Els agents han detectat una disfunció en la utilització dels càrregues i descàrregues per furgonetes. S'observa, sovint, que aquests vehicles empren aquestes zones sense que s'observi activitat de càrrega i descàrrega i superant el temps màxim permès, la qual cosa indica que es fan servir principalment com a estacionament. En aquest sentit, l'associació de transportistes de les Illes Balears, principals interessats en el bon funcionament d'aquestes reserves, s'ofereixen a dotar els transportistes de discs de control horari, per tal d'ajudar a la labor inspectora de la Policia Local.

Aleshores cal incorporar en la nostra ordenança, talment com en l'apartat de les zones d'estacionament limitat gratuït, l'obligatorietat d'indicar l'hora d'arribada a la reserva. En aquest sentit, d'acord amb les patronals de comerç, es proposa una ampliació d'horaris per adaptar-ho a moments que hi ha poc trànsit. Així es permetria a determinats horaris l'estacionament de clients dels comerços per tal de millorar la rotació. Finalment, es recomana obrir una previsió en la mateixa ordenança que pugui ser desenvolupada reglamentàriament, per explorar la via reeducadora en les infraccions comeses pels menors d'edat, bé per mitjà de serveis d'interès comunitari, bé a través de cursos formatius de comportament i conscienciació.

Des de l'àrea de Mobilitat s'ha aprofitat per fer un resum del darrer any d'activitat. Així, entre totes les actuacions s'ha subratllat la importància d'haver habilitat 450 places noves al nucli urbà. Aquests nous llocs són fruit d'una zona nova pròxima al CEIP Miquel Duran i Saurina, 2 solars particulars que mitjançant convenis s'ha adaptat per aparcar-hi i l'actuació a la plaça Antoni Mateu. «Dins les inversions sostenibles hem previst una dotació econòmica pel projecte de creació d'un carril per a bicicletes entre les rodones de Sineu i Sencelles; tot això amb l'objectiu que tenim des de principi de legislatura de connectar els diversos centres esportius del municipi amb aquest tipus de vies», ha explicat Triguero.

Pel que fa a l'entrada de queixes ciutadanes per desperfectes al departament de Trànsit a través de l'aplicació Línia Verda, durant el darrer any s'ha notificat 600 incidències; de les quals el 90 per cent ja han sigut resoltes. Es tracta de temes com fites rompudes, senyals velles o zones que la senyalització de terra s'ha esborrat. Finalment, s'ha recordat que el pròxim divendres, dins els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat es durà a terme el Dia sense Cotxes amb el tancament del centre. Els escolars realitzaran una gimcana sobre el trànsit a Inca durant el matí. A més, el dissabte es presentarà amb una excursió la campanya «A Inca per tot en 10 minuts» per incentivar els desplaçaments a peu.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado